35 Susa - Cels Ruinas

Donderdag, 29-06-2017

Van Susa (494 m) naar Cels Ruinas (820 m)


Om 04:30 sta ik nog slaperig langs het bed. Om 05:30 neem ik afscheid van mijn lieve Anny en gaat het te voet naar de bushalte in Cannero. De rugzak voelt zwaar en mijn rechter knie doet nu al pijn. Na 6 keer overstappen en een hoop vertraging (waar ik een heel boek over kan schrijven) sta ik i.p.v. om 13:00 uur pas om 16:00 uur op het station van Susa. Het voelt alsof ik een halve wereldreis heb gemaakt. Het vorig jaar ben ik gestopt in Balme, dat zijn 3 GTA-etappes voor Susa. Omdat Balme per openbaar vervoer nog moeizamer  te bereiken is laat ik deze 3 etappes tijdelijk links liggen. Bovendien bevat de etappe van  Balme naar Usseglio een lange en zeer steile afdaling waardoor de kans groot is dat ik mij de eerste dag al kreupel loop. Ik wil rustig aan beginnen en heb daarom een slaapplekje geboekt bij Agriturismo An Seaux in Cels. Het zijn ongeveer 15 KM en ongeveer 800 hoogtemeters. Om 19:30 moet ik bij Agriturismo An Seaux fris gewassen aan het avondeten zitten, dus tijd om Susa te bekijken, wat wel mijn plan was, heb ik helaas niet meer. Het pad is slecht aangegeven en verrassend loop ik zelfs over een stuk dat ook als Via Francigena (pelgrimpad naar Rome) is aangegeven. Veel gelopen wordt er niet want het pad is op verschillende plaatsen dichtgegroeid.
Op twee plaatsen is het pad afgesloten met 2 meter hoog ijzerdraad dat ik eerst moet slopen voordat ik door kan. Ik moet flink gas geven en behoorlijk moe val ik om 20:15 bij Agriturismo An Seaux binnen. Ik krijg een compleet appartement  met bovenverdieping tot mijn beschikking.
Vanaf mijn balkon kan ik het kleine kerkje dat  langs de Agriturismo ligt bijna aanraken. Het uitgebreide avondeten en het koele bier smaken voortreffelijk. Om 22:30 val ik doodmoe in bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten