13A Biv. Alpe del Lago - Campello Monti

Zondag, 13 juli 2014


Van Bivacco Alpe del Lago (1545 m) via de Colle delli Usciolo (2037 m) naar Campello Monti (1305 m).


De volgende ochtend besluiten we na ons ochtendritueel, ons wassen met het ijskoude water buiten, en ons aankleden dat we toch wel erg graag een warm kopje thee bij ons magere ontbijtje willen. De kachel werd opgestookt en na een gerommel over en weer begon toch het water te koken en hadden we thee! Daarna rugzakken inpakken, buiten afwassen en een beetje opruimen. Irmy veegt de hut nog even ”schoon” en dan zijn we weer startklaar. Leuke ervaring en dit had ik (Annelies) voor geen goud willen missen! We nemen afscheid van Irmy en Jasmine en we volgen hun op de voet. We beginnen met een klim van ongeveer twee km naar een hoogte van 1850 meter , daarna gaat het drie km op en af om vervolgens naar een hoogte van 2050 meter te klimmen. Dan nog een daling van 3,5 km naar 1300 meter. Totaal 9km. Ook nu weer wonderschoon en een heerlijke temperatuur om te lopen. Als we de top van de berg hebben bereikt worden we verrast met een prachtig uitzicht. We kijken uit op een sereen wolkenveld. Lijkt gewoon, maar is indrukwekkend. Onderweg passeren we nog een andere Bivacco waar we besluiten om daar koffie te maken die in de kast staat. De  hier  zwervende geiten dachten vast iets eetbaars van ons te krijgen en waren hinderlijk aanwezig. Zaten overal, achter het gammele hekje, op het dak en het liefst ook nog binnen. Na deze pauze vervolgen we weer ons pad, helaas gaat het regenen en moeten we ons daar op kleden. En dan….daar is het dorpje waar onze Bivacco Campello Monti zal liggen. De dames Irmy en Jasmine zijn al gesetteld en ontmoeten we in een weverij die wij passeren . Wij gaan eerst op zoek naar het oude schoolgebouw waar we zullen overnachten. We eten in het pizzeria restaurant en daar ontmoeten we drie Schotten en twee Zwitsers die met ons in het schoolgebouw zullen slapen. Het eten was lekker en op ons verzoek werd er een televisie geregeld en aangesloten zodat we naar de voetbalwedstrijd kunnen kijken van Duitsland-Argentinië. Karien is moe en gaat naar bed. Na de wedstrijd is het ook voor ons bedtijd en  lopen we naar ons schooltje en poetsen onze tanden buiten in een putje om het hele gezelschap dat al ligt te slapen niet wakker te maken. Mooie Bivacco!!
Helaas is midden in de nacht toch iedereen wakker geschrokken! Het laddertje aan het stapelbed van Jorge kwam met een harde dreun naar beneden gevallen! Dat heb je met zo lange benen en te klein bed!!!!

Annelies. Een laatste blik terug naar ons prachtig gelegen slaapplekje.
Über den Wolken muss die Freiheit wohl grenzenlos sein  ( Reinhard Mey)
 J. jeuken de vingers om ook het  gasfornuis in Bivacco di Pian Lago doormiddel van een gigantische gasexplosie in de fik te zetten. Annelies weet door overredingskracht en zachte dwang een tweede ramp te voorkomen.

Vlak bij Bivacco die Pian Lago lopen veel nieuwe vriendinnen en  ook een enkele vriend van Annelies.


Annelies denkt er serieus over na om dit zwarte weesgeitje te adopteren.


En daar zien wij ons doel voor vandaag, Campello Monti.


Wij vinden een slaapplek in de oude school van Campello Monti.
Zoals wij al vaker gezien hebben loopt ook hier de GTA over het zelfde traject als de SI. De  Sentiero Italia loopt door heel Italië en bestaat uit 368 etappes met een totale lengte van 6166 km. Dus als we de GTA ooit helemaal gelopen hebben tot Ventimiglia aan de Middellandse Zee kunnen wij parallel aan de westkust van Italië doorlopen tot Sicilië en via de oostkust weer terug naar de Zwitserse grens waar we ooit aan de GTA begonnen zijn. De oudste van ons is dan inmiddels ongeveer 120 jaar.

1 opmerking:

  1. Nuttig om weten wat de oude school in Campello Monti betreft : de uitbater vertoeft meestal op de alm een beetje hoger en je moet hem bellen voor een afspraak om je de sleutel te geven.
    Yves (Brussel)

    BeantwoordenVerwijderen