30 Talioso - San Lorenzo

Dinsdag, 2 augustus 2016

Van Talioso (1225 m) naar San Lorenzo (1045 m)


Vandaag ging het van Talioso op een hoogte van 1225 meter naar San Lorenzo op 1045 meter. Dat lijkt op het eerste gezicht een gemakkelijke afdaling van maar 180 hoogtemeters. Toch moest ik om in San Lorenzo te komen, grofweg eerst van 1045 meter klimmen naar een pas op een hoogte van 2175 meter. Daarna afdalen naar de voet van een stuwdam op ongeveer 1700 meter. Vanaf daar weer klimmen naar Alpa di Colla op 2171 meter en vanaf daar afdalen naar San Lorenzo op 1045 meter. Omdat het een lange etappe is ben ik om 6:15 gestart. Gisteren ben ik onderweg niemand tegengekomen en ook vandaag heb ik alleen maar een hert, een aantal bergmarmotten, twee steenbokken, een arend, een slang,  duizenden vlinders en een dood schaap gezien waarvan niet veel meer over was dan het vel en wat botten. Zelfs de dikste botten waren doorgebeten door..... Jan E.  zou nu schrijven dat hij de wolf met zijn blote handen, met gevaar voor eigen leven van het schaap moest trekken voordat hij er een foto van kon maken. Maar ik overdrijf niet zo, in werkelijkheid ging de wolf drie stappen opzij toen ik hem recht in de ogen keek.
In het Nationaal Park Gran Paradiso, waar ik inmiddels ben, leven een aantal roedels wolven. Uit deze roedels zijn ook al enkele wolven gesignaleerd in het Nationaal Park Val Grande, grofweg gelegen tussen het Lago Maggiore en Domodossola.
In het piep kleine plaatsje San Lorenzo was s avonds een volleybal toernooi.  Op het enige vlakke stukje in het dorp hadden ze met kalklijnen een volleybalveld uitgezet. Jammer dat Annelies en Jan E. hier nu niet zijn, dan hadden we kunnen meedoen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten