11A Alpe della Colma - Molini di Calasca

Vrijdag, 11 juli 2014

Van Rifugio Alpe della Colma (1570 m) via Alpe la Barca (1045 m) naar Molini di Calasca, Albergo Locanda del Tiglio (500 m)


Na alweer een leuke avond maken we ons weer klaar om aan een nieuwe etappe te beginnen. Vandaag moet het eindpunt Albergo Locanda del Tiglio in Molini di Calasca worden. Het beloofd een mooie dag te worden, we zijn allemaal fit en de zon laat zich al voorzichtig zien. We dalen ongeveer 7 kilometer naar beneden. Kippetje!!! We passeren een hele groep geiten en zien later bij een huisje een vrouw die geitenkaas aan het maken is. En ja,…….Annelies heeft zich helemaal verzoend met de geiten….zelfs met de bok!! Behalve de mooie natuur komen we vandaag ook veel andere bezienswaardigheden tegen. Als we weer bijna in de bewoonde wereld komen vraagt een vriendelijk ogende man of we trek hebben in pruimen die ze aan het plukken zijn. Dat willen we wel! De eigenaar stond er op dat we een plastic zak tevoorschijn haalden die hij door zijn plukker rijkelijk liet vullen met heerlijke pruimen. Na er eerst van gesmuld te hebben en we de vriendelijke mannen hadden bedankt werd de zak met pruimen aan de rugzak van Jan gehangen. Toen we na een hele tijd lopen een waterbak passeerden en we de pruimen wilde wassen zaten die er niet meer in, maar hadden we pruimenmoes!! Wat jammer, ze waren zo lekker. Onze slaapplek lag in het Valle Anzasca langs de grote weg en was ditmaal een Ristorante/ Pizzeria. Hier kunnen we ook eten inslaan om de volgende dag mee te nemen naar de onbemande hut. Het was goed toeven onder de blauwe regen op het terras. Hier ontmoeten we Irmy en Jasmine uit München en Stuttgart. Jasmine wil de hele GTA-route (65 dagen) in één sessie gaan lopen. Irmy heeft zich vandaag bij haar gevoegd en zal haar enkele dagen vergezellen. Morgenavond zullen we elkaar weer ontmoeten.

Annelies.
Na de traumatische ervaringen van vorig jaar met de Italiaanse berggeiten en vooral met de zeer agressieve bokkende bergbokken heeft Berggeit Annelies een intensieve berggeit- en bergbokkentherapie gevolgd. Daardoor is dit jaar de sfeer tussen beide partijen veel meer ontspannen. Annelies lijkt wel een niet aanvalsverdrag te hebben gesloten met alle Italiaanse berggeiten en bergbokken

Hier maken ze heerlijke geitenkaas.Het romantische terras dat overgroeid is met een weelderig groeiende Wisteria Sinensis laat ook het echtpaar E. niet onberoerd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten