Gotthardpass


Nog een Kelpenaar op de Gotthardpass!


Op 8 juli 2013 starten wij, vier Kelpenaren, onze GTA-wandeling op de Gotthardpass (2091 m).  Enkele weken later zal ook oud Kelpenaar Marcel Tinnemans de Gotthardpass passeren.
Marcel is dan al enkele weken te voet onderweg van Weert naar Capranica, een plaatsje iets ten noorden van Rome. Marcel begint aan deze lange wandeltocht met een heel speciale missie.
In Capranica hebben Marcel en zijn vrouw Nel enkele prachtige onbezorgde vakanties beleefd.
Toen sloeg het noodlot toe. In april 2009 werd vastgesteld dat er zich bij Nel een tumor rond de luchtpijp had gevormd. In november 2009 verloor Marcel zijn lieve vrouw Nel aan de gevolgen van de verschrikkelijke ziekte kanker. Marcel gaf zijn vrouw Nel de belofte om een gedeelte van haar as uit te strooien in Capranica. Deze belofte gaat Marcel nu inlossen.
Marcel gaat een blog bijhouden over zijn bijzondere wandeltocht naar Capranica. Je kunt Marcel volgen op  http://marceltinnemans.reislogger.nl/ 




Marcel heeft in dagboekvorm een boek geschreven over de periode van 2 april 2009 t/m 21 maart 2011 met de titel "Nel".  Het boek maakt de lezer op indringende wijze deelgenoot hoe Nel binnen 8 maanden door de ziekte wordt gebroken en er op 13 november 2009 een einde aan haar leven komt en voor Marcel de wereld instort. Marcel heeft ondertussen gelukkig een nieuwe liefde gevonden en daarmee weer nieuw levensgeluk. 
Het boek zal bij iedere lezer een diepe indruk achterlaten en maakt maar weer eens duidelijk dat geluk en gezondheid niet vanzelfsprekend zijn. Het boek kan ook veel steun bieden aan mensen die iets vergelijkbaars meemaken of hebben meegemaakt.
De opbrengst van het boek is bestemd voor KWF kankerbestrijding.

Hub.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten