Toeval of niet?

Dalai Lama begint op 8 juli 2013 aan de Grande Traversata delle Alpi.


De altijd goedlachse Dalai Lama is klaar voor de GTA

In de Tibetaanse krant "Tibet Times" trok deze week bovenstaande foto mijn bijzondere aandacht.
Onderstaande de vertaling door Google van het bij de foto's geplaatste artikel in de gezaghebbende Tibetaanse kwaliteitskrant  "Tibet Times".


Van onze correspondent uit Dharamsala

De Dalai Lama, de geestelijk leider van Tibet in ballingschap, bezoekt de Grande Traversata delle Alpi.


Op 8 juli 2013 wil de altijd vrolijke Dalai Lama persoonlijk kennis maken met de Grande Traversata delle Alpi (GTA). De Dalai Lama komt niet alleen naar Italië. Uit zijn hofhouding komen ook twee bodyguards en zijn westerse lievelingshuishoudster mee om hem te vergezellen tijdens zijn wandeling over de GTA.
De bodyguards zorgen voor de veiligheid van de Dalai Lama en zullen de berghutten, van de Club Alpino Italiano (CAI) waar de Dalai Lama wil overnachten, zorgvuldig onderzoeken op explosieven alvorens "zijne Hoogheid" de hut mag betreden. De huishoudster zal tijdens de wandeltocht zorgen dat het de Dalai Lama en zijn twee bodyguards aan niets ontbreekt.
Het verzorgen van de was, de maaltijden, de drank, de afwas, schoenen poetsen, de voeten van de Dalai Lama wassen en ook de massage vallen allemaal onder het takenpakket van de huishoudster. Verder zal de huishoudster dienst doen als Sherpa en tijdens de wandeltocht alle spullen dragen met een totaalgewicht van ca. 55 kg.
Zoals op al zijn buitenlandse reizen laat de Dalai Lama ook voor deze reis niets aan het toeval over.
Speciaal voor de GTA heeft de Dalai Lama de laatste maanden regelmatig een fitnesscentrum bezocht waar hij aan en op allerlei folterapparaten zijn conditie op peil heeft proberen te brengen. Volgens de altijd extreem optimistische en goedlachse  Dalai Lama is, ondanks dat hij al behoorlijk op leeftijd is, de GTA voor hem een "kippetje". Als extra energie voor de Dalai Lama heeft de huishoudster flessen melk van het langharige Tibetaanse Yak rund in haar rugzak.
Verder heeft de Dalai Lama lang getwijfeld of hij een moderne slaapzak of zijn traditionele loodzware tweepersoons oranje deken uit Tibetaanse Yak-wol zou gebruiken tijdens de "GTA-expeditie". Na lang wikken en wegen heeft de Dalai Lama flink in de buidel getast en geïnvesteerd in een nieuwe moderne slaapzak.

Nu is het Ohhhh zo jammer dat in de Italiaanse berghutten, die eigendom zijn van de Club Alpino Italiano (CAI), alleen het gebruik van een lakenzak is toegestaan en slaapzakken ten strengste zijn verboden. Nu maar hopen dat er voor de Dalai Lama een uitzondering gemaakt zal worden anders moet de "geestelijk leider van Tibet in ballingschap" tijdens zijn bezoek aan de Grande Traversata delle Alpi buiten slapen….


De Dalai Lama tijdens fitnessoefeningen voor de GTA op het zwevende tapijt.

De Dalai Lama samen met een van zijn vele westerse huishoudsters.

Deze cameraschuwe en daarom vaak gesluierde westerse lievelingshuishoudster van de Dalai Lama zal hem vergezellen op de Grande Traversata delle Alpi.



Hub.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten